SDS Food maakt verse volledig vegetarische pastagerechten: “Groeiende markt door toename van flexitariërs”

MEER – In de Riyadhstraat in Meer (Hoogstraten) wordt sinds een jaar elke dag gevulde pasta klaargemaakt. Het bedrijf SDS Food doet dat op volledig plantaardige basis. Intussen is een samenwerking opgezet met maaltijdboxenleverancier Marley Spoon in Nederland, die tweewekelijks anderhalve ton gevulde pasta geleverd krijgt. Daar stopt de ambitie van SDS Food niet, want tegen 2025 wil het in zeven Europese landen voet aan de grond hebben. “We zitten in een niche-markt, maar die groeit omdat er steeds meer flexitariërs zijn.”

Belgische start-up voert voor het eerst uit naar Nederland

HOOGSTRATEN – SDS Food heeft vorige week een eerste lading van bijna anderhalve ton verse gevulde pasta uitgevoerd naar Nederland. “Dit is het begin van onze exportstrategie waarbij we tegen 2025 in zeven landen actief zijn”, voorspelt Joke Sips, mede-oprichter van SDS Food.

Verse pasta van SDS Food verovert Europa

1,5 ton verse gevulde pasta vertrok vandaag vanuit Meer bij Hoogstraten naar het Nederlandse Nieuwegein. Daar zal de pasta verdeeld worden in maaltijdboxen. Deze eerste levering is een mijlpaal voor het jonge bedrijf.
SDS Food startte in de zomer van 2021 met de productie van verse pasta in België, maar wil internationaal gaan. “Ons doel is om in 2025 actief te zijn in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Zweden en Zwitserland,” zegt Joke Sips, Co-Founder van SDS Food.

Veganisten eten alleen sla en tomaten? Niets is minder waar, bewijst populair plantaardig festival

GENT – Dat niemand ooit nog beweert dat veganisten alleen sla en tomaten eten. Tijdens de zesde editie van Vegan Summer Fest bewezen meer dan 120 standhouders dat plantaardig eten lekker, meestal gezond en gevarieerd is.”

Starter van de week: SDS Food bv

HOOGSTRATEN – De Belgische start-up SDS Food heeft zopas vier vegan gevulde pasta’s en drie vegan kaasvarianten op de markt gebracht. “We willen uitblinken in nichemarkten”, zegt medezaakvoerder Joke Sips. “We produceren vers gevulde pasta’s die je elders niet vindt. Zelfs een zoete dessert pasta hebben we met plezier bedacht.”

Finalist Sustainable Family Awards 2022

HOOGSTRATEN – Meer dan 15.000 keer. Zoveel werd er in totaal gestemd op de finalisten van de Sustainable Family Awards 2022. Al deze mensen wilden koste wat kost hun favoriete en duurzame initiatieven in de kijker zetten en belonen met zo’n award.” Fabrizio & Friends sleepte een nominatie als finalist in de categorie Voedingsproduct in de wacht!